9 Temmuz 2009 Perşembe

Malatyaspor..

Petar Milosevski, Artim Sakiri(İngiltere'ye kornerden attığı gol var), Milan Osterc, Marcel Mbayo, Tolga Seyhan, Mert Korkmaz, Celaleddin, Okan Yılmaz..Kimler gelmedi ki Malatyaspor'a, aynı zamanda Türkiye'ye ilk Brezilyalı'ları getiren kulüptür(Carlos-Serginho-Eder). Bizim jenerasyonun büyüme çağında gözü kapalı 15 Türk takımı arasına yazdığı takımlardan biriydi. Bunun sebebi Malatya şehrinin takımının 2001-2005 yılları arası o zamanki adıyla 1.Lig'de başarılı sezonlar geçirmesiydi. Fakat 2006 yılında ligi 36 puanla 16.sırada bitirip 2.Lige düştüler. Bu sezon ise Bank Asyla Ligi'ni 18.sırada tamamlayıp 2.Lig'e düştüklerini öğrenince bu Anadolu devinin nasıl bu hale düştüğünü merak ettim. En büyük sebebi hiç kuşku yok ki maddi imkansızlıklar ve kötü yönetimler.





Ancak Malatyalılar yeni başkanları Hikmet Tanrıverdi'ye destek veriyorlar ve onunla herşeyin yoluna gireceğine inanıyorlar. Ayrıca bu yıl Malatya'nın çok önem verdiği 44.yılı olacak. Taraftarların http://www.malatyasporlular.com/ linkinde bulabileceğiniz bir forumu mevcut.


*Malatyaspor, maçlarını 13.000 kapasiteli İnönü Stadyumu'nda oynuyor.

Bu sezon 2.Lig 4.Grupta mücadele edecek olan Malatya'nın rakipleri: Adana Demirspor, Adıyamanspor, Belediye Vanspor, Diskispor, Elazığspor, İskenderun Demir Çelikspor, Kahramanmaraşspor, Mardinspor, Şanlıurfaspor, Tarsus İdman Yurdu.

Grupta dikkat çeken nokta, Malatya'nın ezeli rakibi Elazığ'la aynı gruba düşmüş olması. İki şehrin takımlarının deplasman maçlarına gitmeleri Malatya Emniyeti'nce yasaklanmıştı.

Doğunun köklü ve ilklerini başarmış takımı olan Malatyaspor'u tekrar Bank Asya ve Süper Lig'de görmek istiyoruz. Minero'ya selam olsun!..

marcio11

Hiç yorum yok: