8 Ağustos 2009 Cumartesi

YÖK Artık!


Üniversite katkı paylarının normal öğretimde %8, ikinci öğretimlerde %100-500 artmasına öğrencilerin ve ailelerinin tepkisi büyük. Örneğin, ikinci öğretim veterinerlik okuyan bir öğrencisiniz. Normalde yıllık 1.976 TL harç ödüyordunuz. Müjde, artık 5.276 TL ödeyeceksiniz!.


YÖK Başkanı Özcan, ''İkinci öğretim ücretlerini de biz artırmıyoruz. Üniversitelerden gelen taleplere onay veriyoruz. Bizimle hiç bir alakası yok'' şeklinde konuştu. Gazeteci olsanız bu açıklamaya karşılık nasıl bir soru sorarsınız?


"Tamam, siz yükseltmiyorsunuz ama üniversitelerden gelen teklifleri siz düşürebiliyor musunuz?" Sormuşlar.. Gelen cevaba bakın:


''Düşürebiliriz, yükseltebiliriz de... Ama hiçbir şey yapmadık bugüne kadar. Gelen tekliflere aynen onay veriyoruz.''


Türkçesi; "Bizim aklımız bu işlere basmaz. Bizi buraya koydular imza yetkimiz varmış, basıyoruz imzayı. Hem ne var ki emekli maaşına 5 lira zam yaptık, ödeyiversinler.."


'Yüksek' Öğretim Kurulu, ancak bu kadar 'alçak' olabilirdi heralde. Neyse, biz yapabileceklerimize bakalım. Başbakanınıza, YÖK Başkanı'na, Milli Eğitim Bakanı'na mektup falan yollayabilirsiniz. Ya da bu konulardaki öğrenci yanlısı tutumuyla bilinen Abbas Güçlü'nün şöyle bir kampanyası var, buna katılabilirsiniz. Link burada.

marcio11

Hiç yorum yok: