8 Ağustos 2009 Cumartesi

Tatlı Kura


UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizin kuraları bugün çekildi. Eşleşmelere bir göz atmak gerekirse;


  • Sion - Fenerbahçe

İsviçre takımının savunma zaafları en az Fenerbahçe'ninki kadar fazla. Geçen yıl İsviçre lig kupasını alarak katılma hakkı kazandılar ve en önemli silahları forvet Emile Mpenza. Bu turu Fenerbahçe'nin İstanbul'daki maçta farklı bir skor alarak geçeceğini düşünüyorum.


  • Galatasaray - Levadia Tallinn

Levadia son 3 yılın Estonya Ligi şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme'de Debrecen'e elendiler. Stadyum kapasitesi 4750 kişi olan oldukça zayıf bir takım. En etkili silahları Andrejev ve Gussev olarak gösteriliyor fakat Galatasaray defansıyla başedecek güçte değiller. Düşüncem iç sahada yine alınacak farklı bir galibiyetle dışarıdaki maçı Estonyalı kızlarla tanışmak amaçlı bir gezi olarak düşünmek.


  • Shakhtar - Sivasspor

Tamam Uefa kupası isim değiştirdi falan filan ama sonuçta bu turnuvanın son şampiyonu Shakhtar. Romanya'nın zayıf bir ekibine elenmenin şokundalar halen. Sivasspor için kabus gibi bir kura olsa da ufak bir umut her zaman vardır. Ayrıca 2.maç, Shakhtar'ın 28 Ağustos'taki Süper Kupa finali olduğundan ayın 25'inde oynanacak. Shakhtarlı oyuncular psikolojik olarak o maçı düşünerek çıkabilirler Sivas karşısına. Bu da Sivas'ın deplasmanda sırf defans yapıp en fazla 1-0 gibi bir mağlubiyetle dönüp burdaki maçta psikolojik avantajları kullanması anlamına geliyor. Favorim her ne olursa olsun Shakhtar.


  • Trabzonspor - Toulouse

Trabzonspor'u kağıt üzerinde orta halli bir takım bekliyor olsa da Toulouse o kadar da boş bir takım değil. Attığı 24 golle Fransa Ligi gol kralı Andre-Pierre Gignac'ın Lyon'a transferi iptal oldu ve takımda kaldı. Ancak takımın yıldızlarından sol bek Mathieu Valencia'nın yolunu tuttu, bu Yattara için eğer oynarsa önemli bir avantaj. Geçen sezon ligi 4.sırada bitirdiler ve iç sahada seyirci desteği onların en büyük artısı. Her şeye rağmen ben Trabzonspor'un ilk maçtan avantajlı bir skorla ayrılacağını ve tur için Fransa'daki maçta Trabzon'un savunma gücünün tur için belirleyici olacağını düşünüyorum.


İlk maçlar 20 Ağustos'ta, rövanşlar ise 27 Ağustos'ta oynanacak. Tüm takımlarımıza bol şans..

marcio11

Hiç yorum yok: