8 Eylül 2009 Salı

İsko9 - Bu İskendere HD

İsko9 serimizin 2.bölümünde dün akşam, geçen ay belirttiğimiz gibi Metrocity HD'de iskenderlerimizi erkenden yedik. Erkenden kastım ayın 7'si, sebebi Sir A.J. ile ayın 9'unda Alanya'ya gidiyor olmamız. Biraz tatili hakettik diye düşünmekteyim. Gidiş tarihimizin 09.09.09 olması yolda banko başımıza birşeyler gelir düşüncesi uyandırsa da şansımıza güveniyoruz, tüm izlenimlerimizi dönünce görsel şekilde paylaşacağız. Dönelim İsko gecesine..Bu sefer sakat veya cezalı yoktu; tam kadroyduk, oldukça keyifli geçti. Sir Alain-Jean ve meksikalı'nın yanına bir de i.üzülmez yiğit eklenince makaranın da dibini görmüş olduk.. Bu arada bir de müjde verelim. i.üzülmez yiğit ile prensipte anlaştık, bloga transfer etmek üzereyiz. Artık geçelim akşamki gözlemlerimize..

-Öncelikle duble iskenderin görünümü gayet iç açıcıydı. İnce kesim döner, etibol, domates ve biberlerle desteklenmişti. Yoğurt kaymaklı geliyor ki bu konuda sorun yaşayan bir tek benim sanırım. İftar masamızda hurma, zeytin, peynir, salata, gittiğimizde hazır ve nazırdı. Tadı da gayet lezzetliydi, fakat nedense bir önceki İskenderoğlu'ndaki tadı vermedi diyebilirim. O 'nedense'yi biraz açmak isterdim de gerek yok, zira bu sefer 4 kişi tıka basa doyup 86 lira hesap ödedik. Ramazan dışında da gider dublemi yerim kolamı içerim diyorsanız eğer, 12.5 + 3.5 = 16 lirayla çıkarsınız ki elit bir mekanda yiyor olmanız da cabası. Yani sonuç olarak, "kafama yattı yani hoşuma gitti."
marcio11

Giriş ve gelişme kısmını marcio11 gayet güzel anlattığından ben direk olarak sonuç kısmına geçeceğim. Bir kere başlangıç olarak gittiğimiz her iskenderciyi, diğer gittiklerimizle değil de kendi içlerinde fiyat-performans (lezzet, servis, kalite vb.) olarak değerlendirmeye karar verdim. Porsiyonu 8.5, 1.5 porsiyonu 11.5 ve dublesi 12.5 lira olan HD İskenderin lezzeti, fiyatına ve porsiyonun büyüklüğüne bakınca gayet tatmin edici. İftar saatinde gittiğimizden mütevellit yemeğin sıcaklığı ve servisin yavaşlığı kırık not alsa da iftar telaşıdır deyip geçiyoruz. Yaprak döner, pide ve yoğurt kombinasyonunu iyi dengelemiş olmaları ve üzerine, tabak sofraya geldikten sonra sıcak haliyle döktükleri tereyağ ve domates sosu olumlu puanları toplamalarına yetti. Fiyatının uygun olması, kolay ulaşılabilir olması ve konforlu döşenmiş restaurantıyla HD İskender, canım çekti, hadi bir iskender yiyelimciler için biçilmiş kaftan.

Anıl Can Yıldırım

Hiç yorum yok: