6 Eylül 2009 Pazar

Fringe


Efendim blogu takip edenlerden özür dilerim birkaç gündür yazamadım çünkü kendimi başlıkta ismini görmüş olduğunuz dizinin ilk sezonuna kaptırmıştım.Diziden övgüyle bahsedip ilgimi çekmesini sağlayan
Sir Alain Jean'a, ve diziyi izlememe vesile olduğu için stajdan arkadaşım Erdem'e teşekkürlerimi iletip, bu yeni JJ Abrams yapıtından bahsetmek isterim.
  • Fringe cnbc-e'de ilk sezonunu bitirdi ve ikinci sezonu 17 Eylül'de başlayacak. Diziyi Abrams'ın diğer flaş yapıtı Lost ile karşılaştıranlar var fakat Lost izlemediğim için bu konuyu size bırakıyorum.
  • Her bölümde görmeye alışık olmadığımız teknolojik ve bilimsel bir olay işleniyor, bölümün sonunda çözüme ulaştırılıyor. Yani diziyi karışık şekilde izleyebilirsiniz, bölümler arasında yoğun bir bağlantı yok. Genellikle nanoteknoloji, yeniden diriliş, bilinçaltı gibi bilimle açıklanabilecek konular seçiliyor.
  • Aşağıda görmüş olduğunuz fotoğrafa göre dizinin karakterlerini soldan sağa inceleyelim.
-Phillip Broyles (Lance Reddick): Broyles, FBI servisinde araştırmaları yöneten kişi. Esas karakter Olivia'nın da üstü konumunda.
-Dr. Walter Bishop (John Noble): Walter, 17 yıl akıl hastanesinde kalmış, hayatını bilimsel ve teknolojik çalışmalara adamış, süperdahi bir bilimadamı.
-Nina Sharp (Blair Brown): Mrs.Sharp, 16 yıldır Massive Dynamic şirketinin üst düzey çalışanı ve aynı zamanda şirketin sahibi William Bell'in sağ kolu diyebiliriz. William Bell ise Dr.Bishop ile uzun yıllar laboratuvar ortamında çalıştıktan sonra dünyayı yöneten şirketlerden biri olan MD'i kurmuş. (Bu arada Massive Dynamic, ve dizinin ortalarından sonra karşınıza çıkan ZFT bana Illuminati ve oluşumlarını hatırlattı.)
-Charlie Francis (Kirk Acevedo): Ajan Francis, Olivia'la beraber çalışmalarını FBI adına yürüten kişilerden biri. Onu baskınlarda dolu dolu sesiyle "FBI" diye bağırmasından hatırlıyoruz. Dizinin sevilen karakteri fakat 2.sezonda olmayacak. Sanırım aldığı ücretle ilgili bir problem oluşmuş.
-Olivia Dunham (Anna Torv): Dizinin başrol oyuncusu. Ajan Dunham olarak geçiyor dizide ve kendini hırpalayarak tüm olayları çözmeye çalışıyor. Ayrıca onun ve Dr.Bishop'un arasındaki bir sırrı ilk sezonun son bölümlerinde görebiliyoruz.
-John Scott (Mark Valley): Ajan Scott, ilk bölümlerde Olivia ile arasındaki gizli(!) ilişkisiyle daha çok ön planda fakat ilerleyen bölümde sık sık karşımıza farklı yöntemler(?) sayesinde çıkıyor.
-Peter Bishop (Joshua Jackson): Hemen anlaşıldığı gibi Walter'ın oğlu rolünde. Dahi seviyesinde zekaya sahip olan Peter'ın babası ve Astrid'le yaptığı geyikler diziye samimiyet katmış. Final bölümünde onunla ilgili şok edici bir gerçek de ortaya çıkıyor.
-Astrid Farnsworth (Jasika Nicole): Yeni ajanlardan Astrid, daha çok stajyer kıvamında bir rolde Dr.Bishop'a laboratuvar deneylerinde yardımcı oluyor. Bu hanıma bakarak, diziyi, başrol oyuncularından daha güzel yan karakterlerin olduğu diziler kategorisine sokabiliriz.

  • Fringe, soluksuz izlenebilecek bir bilim-kurgu örneği. Sadece zaman geçirmek adına değil, insanın kendi beynini de yormasına sebebiyet veriyor. Filmi izlerken yer yer durup, başa sarıp tekrar izleyebiliyorsunuz ve bu da sizi sanki dizinin karekterlerinden biriymişsiniz hissi uyandırıyor. JJ Abrams -her ne kadar Lost izlememiş olsam da- mükemmel bir iş çıkarmışa benziyor.
marcio11

Hiç yorum yok: