27 Şubat 2008 Çarşamba

Bi cisim yaklaşıyor..





  1. Matematikte cebirsel yapılardan birine verilen addır.


  2. Fizikte hacim kaplayan öğelere denir.


  3. Felsefede hissedilen, duyulan, dokunulan her şeye denilir.


  4. Beden veya vücut anlamında kullanılır.


  5. Nesne anlamında kullanılır.


Bunlar cismin çeşitli tanımları.Bizim cismi ne matemetik ne fizik ne de felsefe açıklayabilir.Adı da Cüneyt Çakır...Öyle bir cisim ki elinde kartlarıyla sağa sola koşturuyor.Kontrolü tamamen kaybetmiş,deli dana gibi bir orda bir burda.Futbolda hakemin görevi top oynatmaktır,yüksek tansiyonu düşürmektir,bizimkisi futbol dışında takılıyor bu akşam.Kısa bir süreye kadar çok güvenilir hakemlerden biriydi,biz de takdir ederdik kendisini,ancak bugün performansı gerçekten inanılmazdı..


  • Fenerbahçeli olduğumu herkes bilir,bunu saklamam ama yorumlarımda genelde objektif olmaya çalışırım,benimle maç izleyenler bunu bilirler.Ancak malesef bugün objektif olmakla Fenerli olmak arasında fazla bir fark göremedik.Zira hakem abimiz maçı katletmeyi başardı.

  • Tabi ki yorumlarımızı yaparken Galatasarayı tebrik etmeyi unutmayalım,sonuçta futbol 90 dakika ve gerekeni yaptılar,Fortis Türkiye Kupası'nda başarılarının daim olmasını dilerim.

  • He 90 dakika demişken ilk yarı 4 dakika uzatma geldi ve bunu Lugano'nun 4 dakika gecikerek sahayı terk etmesine yorabiliriz.Peki 2.yarıdaki 4 dakika nereden geldi,işte bunu merak etmekte haklıyım,ama merak etmiyorum,cismin aklı ilk yarıda olduğu için heralde eli 4 yapma gereği hissetti.

  • Gökhan Gönül attığı golle bu maçın belki de kahramanı olacaktı,hatta oynadığı futbolla bence sahanın en iyisiydi,ama abimiz top toplayıcı çocuğun kulağını çekin bidaha sahada top varken atmasın diyeceğine,Gökhan'a kırmızı kart gösterdi.Top toplayıcı çocuk da amacına ulaşmış oldu böylece.Eee el kadar çocuk bile bizim cisimi kandırmayı başardı ya.Birşey itiraf edeyim mi,top toplayıcı çocuğa gösterdi sandım o kırmızıyı,Pikniktube'a koyalım,Beyaz göstersin,biz de gülelim.

  • O kadar kontrolden çıkmıştı ki,2.kırmızı karttan sonra Fenerbahçe lehine dandik fauller vermeye başladı.

  • Zico,gerçekten akıllı bir antrenör olduğunu gösterdi,oyuna müdahaleleri çok doğruydu ancak önündeki büyük cismi aşamadı.

  • Volkan'ın o kadar tepki göstermesi gerekmiyordu,ancakk..

  • Volkan demişken,Lincoln'e de bir paragraf açmak gerekir diye düşünüyorum.Maç boyuncu doğru düzgün tek bitirici pas atamayan ve yerlerde gezinen Lincoln,herhalde bunun acısını son golden sonra Volkan'a sataşarak çıkarmak istedi.Hiç akıllıca bir hareket olmadığını söyleyebiliriz,tamam Volkan'ı sinirlendirdi ve oyundan attırdı ama esas önemli olay,kendisi haftasonunda önemli Beşiktaş derbisinde oynayamayacak.İşte futbol zekasının üst düzeyde olduğunu düşündüğüm bir oyuncunun,futboldan başka düşünme yetisinin olmadığını gösteren bir andı.Cüneyt cisim onu da oyundan attı.

  • Yazdıklarımdan Cüneyt Çakır'ın Galatasaray'ı tuttuğu sonucunu çıkarabilirsiniz,ama söylemek istediğim bu değil.Bu maç Kadıköy'de olsaydı aynısı Galatasaraylılar'ın başına gelebilirdi.Daha önce dediğim gibi saygı duymak lazım,Galatasaray 11 kişiye karşı da,10 kişiye karşı da,9 kişiye karşı da bir üstünlük kuramadı fakat turu geçtiğine göre üstüne düşeni yapmış demektir. Ama bu hakemin stattan etkilendiği ve maçın kontrolünü daha baştan kaçırdığı gerçeğini değiştirmez.

  • Fenerbahçe turu haketti diyemeyiz,çünkü sahasında Galatasaray'ı yenmelilerdi.

  • Galatasaray 2-1 Fenerbahçe (Hakan Şükür-Ümit Karan / Gökhan Gönül)

Hiç yorum yok: