19 Şubat 2008 Salı

All-Star'ın Ardından..


Bu sene New Orleans'ta yine adına yakışır bir All-Star haftasonu izledik.Daha önce 3 akşamın programını ve kadrolarını yazmıştım.Şimdi de ufak bir değerlendirme yapalım.


  • Cuma akşamı Rookie-Sophomore karşılaşması vardı.Karşılaşmayı Sophomores yani 2.yıl oyuncuları kazandı.Daniel Gibson 20'de 11 üç sayı yüzdesiyle 33 sayı bularak gecenin MVP'si oldu.22 sayıyla Rudy Gay ve 23 sayıyla Kevin Durant gecenin diğer dikkat çeken isimleriydi.

  • Cumartesi gecesinin ilk yarışması Shooting Stars'dı.Bu yarışmada NBA takımının yıldızı ve o takımın eski bir oyuncusuyla birlikte,o şehrin WNBA ligindeki takımından bir oyuncu çeşitli bölgelerden şut atıyor.Ortasahadan atılan son şut sokulduğundan süre durduruluyor.Bu sene de San Antonio'dan Tim Duncan-David Robinson-Becky Hammon 3'lüsü kazandı.

  • Cumartesi'nin 2.yarışması Skills Challenge idi.Burda da ev sahibi Chris Paul ve Deron Williams finale kaldılar fakat Williams tüm zamanların en iyi derecesini yapıp (25.5 saniye) yarışmayı kazandı.

  • Aynı gecenin 3.yarışması Three Point Shoutout yani 3lük yarışmasıydı.5 farklı noktadan her noktada 5 top olmak üzere toplam 25 şut kullanan yarışmacıların arasından Jason Kapono,Dirk Nowitzki ve Daniel Gibson finale kaldılar.Toronto'daki idmanında 25'te 24 atan Kapono bu dereceyi tekrarlayamadı ama toplam 25 puan toplayarak hem yarışmayı kazandı hem de finallerdeki rekoru kırdı.

  • Ve gecenin son mücadelesi Slam-Dunk Contest oldu.Zaten dayanamadım ve onun hakkında yazdım.Dwight Howard ve Gerald Green'in damgayı vurduğu geceyi Howard kazandı.

  • Pazar gecesi ise All-Star gecesiydi.Kobe parmağındaki ufak kırık yüzünden sadece mecburen ilk 5 çıktı ama top kullanmadan 2 dakika sonra kenara geldi.Maç daha önceden tahmin ettiğimiz gibi O'Neal ve Carter'ın olmayışı sebebiyle hava harekatı olarak Howard,Amare ve James'e endeksli geçti.Maça Chris Paul'un ve Allen Iverson'un top çalmalarıyla beraber Kidd-Howard-James anlaşması damga vurdu.Ama James'in 27 sayı 8 ribaund 9 asistlik performansı ona MVP ödülünü kazandırdı.

Hiç yorum yok: