26 Eylül 2008 Cuma

Kazım Kanat..


Öğretmen Mehmet ile Ayşe Kanat'ın dört çocuğundan biridir. Liseyi İskenderun'da, Gazetecilik Okulu'nu İstanbul'da bitirdi. TV'de "yılın yorumcusu" ödülünü aldı. Radyo'da "yılın programcısı" ve "yorumcusu" seçildi. Yazılı medyada ise çok sayıda (haber, yorum, araştırma ve fotoğraf) dallarında ödüller aldı. 35 yıldır mesleğin içinde. Beşiktaş konusunda ayrıntılı yazılar yazıyor. Spor dergilerinde Yazı İşleri Müdürlüğü , Hürriyet, Sabah ve Akşam gazetelerinde muhabir ve spor müdürlüğü yaptı. Beşiktaş taraftarıydı. Sıkı bir "Çarşı" savunucusuydu.
Uzun süre kanser tedavisi gördü ve zatürre tehşisiyle tedavi altına alındığı Amerikan Hastanesi'nde solunum yetmezliğinden 24 Eylül 2008'de hayatını kaybetti.


2003 yılında Beşiktaş şampiyon olmuştu. Ertesi sene Beşiktaş, Bursaspor deplasmanından Tümer'in golüyle galip dönüp puan farkını 14'e çıkarınca yazısında ''Beşiktaş Bursa'dan sadece 3 puanla değil, şampiyonlukla döndü.'' gibi bir ifade kullanmıştı. Sezon sonunda Fenerbahçe 14 puanı kapatıp şampiyon olduğunda, ''Oturduğunuz yerden ahkam kesip, şampiyon yaratıyorsunuz.'' diye seslenmiştim Maslak Gazeteciler Sitesi'nde.. Pişman mıyım değilim ama severdim ne hikmetse. Bana hep bi bildiği var gibi gelmişti, yazılarını okuyunca anlıyorum.Toprağı bol olsun..

Hiç yorum yok: