20 Eylül 2008 Cumartesi

Bhutan ve 'Diğer Final'..



Geçtiğimiz salı günü Orhan Kural'ın dersindeydik. Kendisi, en sevdiği ülkenin Bhutan olduğunu, sebebinin ise Bhutan'da hiç futbol oynanmamasını göstermişti. Kendisinin futbol ve spor konusundan bihaber olduğunu, meşin yuvarlak görse bomba diye karakola götüreceğini; dünyada artık şirketlerin bile futbola yatırım yapmasına ve ortada büyük rakamlar dönmesine rağmen, futbolun saçma ve gereksiz bir şey olduğunu söylemesinden anladık. Ama konumuz bu değil.




2002 yılında Brezilya-Almanya arasında oynanan Dünya Kupası finaliyle aynı gün, Bhutan'ın başkenti Thimpu'da 'Diğer Final' adı altında bir başka maç oynandı. Himalayalar'da küçük bir ülke olan FIFA dünya sıralamasında 202. durumdaki evsahibi Bhutan, 203. ve son sıradaki Karayipler'de bir ada ülkesi olan Montserrat'ı 4-0 mağlup etti. Hatta Bhutan'ın golcüsü Wangyel Dorji, 3 gündür tedavi olduğu göz enfeksiyonundan kurtuldu ve maçta 3 gol atarak yıldızlaştı. Karşılaşma sonrasında Bhutanlı oyuncular büyük bir sevinç gösterisi yaşarken, organizatörlerin verdiği özel bir kupayla zafer turu atmayı da ihmal etmediler!..




Orhan Kural için üzücü bir durum olsa gerek, zira bu durumdan haberi yok..Olsa ister misiniz çıksın desin 'Bu dünyada varsa yoksa Montserrat!'...