8 Temmuz 2008 Salı

Hasan Doğan..


Kendisiyle fazla tanışamadık. Seçildi, geldi, yarı final gördü, gitti.. He ama bu kısa sürede bile eleştiriler aldı, Aziz Yıldırım'la yakınmışmış da falan da filan. Spor camiasından 2 insanın dostluğunun olması da çok acayip zaten!.. Neyse dedim ya tanışamadık fazla, bizde adam öldükten sonra merak edilir böyle şeyler, bakalım kimmiş Hasan Doğan..


Hasan Doğan, (d. 1956, Abana, Kastamonu)
İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul'da yaptı. 1979 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1981-1988 arası Koç Holding bünyesindeki Beldesan firmasında pazarlama koordinatörlüğü yaptı.
1988 yılında kurucusu olduğu Ramsey'in genel müdürü oldu. Ramsey Giyim, Gürmen Giyim, Kip-Teks Konfeksiyon ve Star Medya Yayıncılık yönetim kurulu üyesiydi. Ayrıca, İstanbul Sanayi Odası Meclisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği sanayi konseyi ve Boks Federasyonu yönetim kurulu ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Beşiktaş Kulübü kongre üyesiydi.
Evli ve 2 çocuk babası olan Hasan Doğan, Levent Bıçakçı'nın Futbol Federasyonu başkanı olduğu dönemde federasyonda başkan vekilliği yaptı. 14 Şubat 2008 tarihinde yapılan Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda, Haluk Ulusoy yerine başkan seçildi.
Hasan Doğan, 5 Temmuz 2008'de Bodrum'daki Torba beldesindeki Alkoçlar Otel'de, Türkiye Millî Futbol Takımı teknik direktörü Fatih Terim'le yediği yemeğin ardından kalp krizi geçirdi. Cankurtaranla Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırılan Doğan, cankurtaranda ve acil serviste yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.


Mekanı cennet olsun demekten başka birşey de düşmez bize.

Hiç yorum yok: