31 Mayıs 2008 Cumartesi

Çarşı Vakası..


Önceki postta Çarşı'nın feshedilmesiyle ilgili Çarşı grubunun içinden bir arkadaşımla görüşeceğimiz söylemiştim. Kendisiyle konuştuğumda bana şaşkınlık içinde olduklarını, henüz bundan sonra ne yapılacağına karar verilmediğini söyledi. Ama kesin olan şu ki 13 kişiyle 1982 yılında kurulan Çarşı taraftar grubu, kısa bir süre önce hayatını kaybeden Optik Başkan dışında kalan 12 kurucusunun ortak kararıyla kapandı. Arkadaşım Çarşı'nın sadece isim olarak bittiğini ancak Çarşı ruhunun hiçbir zaman bitmeyeceğini belirtti. Aslında Çarşı grubu kurucuları bu kararı ilk yarıda 2-1 kaybedilen Sivas maçı sonrasında açıklayacaklarmış fakat bitmemiş projeler olduğundan ertelenmiş. Onun ağzından o an salonda yaşananlar ve Alen'in montunu bırakıp gitmeden önceki sözleri:


''Bize hırsız dediler, çıkarcı dediler, en son satılmış dediler biz o an bittik o lafı kaldıramadık o lafı yedikten sonra şaşkına döndük kendimizi nasıl savunacağımızı bilemedik. 82'den beri tırnaklarımızla kazıyarak biz bu duruma geldik Türkiye'de gitmediğimiz şehir kalmadı biz bunları hak etmedik. Bir de Çarşı ismi çok dejenere olmaya başladı, Çarşı ismiyle çok rant sağlayanlar oldu.13 kişi kurduk ama kapanma kararını 12 kişi aldık dedi Emin başkanımız yaşasaydı oda bizi desteklerdi dedi tribün size emanet hakkınızı helal edin.''


''Bundan sonra ne olacak, yine hepberaber önce Kazan, sonra maç mı?'' diye sordum. Cevabını duyunca çok da şaşırmadım açıkçası:


''Abi senin o Kazan'da gördüklerinin hiç birisinin Çarşı'yla alakası yok;
Çarşı Kazan'ın ortasında kendisini reklam etmez..''

Hiç yorum yok: