29 Ocak 2008 Salı

Ahmed Barusso..


İlk transfer profilimiz Galatasaray'dan.Tam adı Ahmed Apimah Barusso.26 Aralık 1984'te Gana'da doğdu.Defansif ortasaha oyuncusu.


  • Büyüdüğü şehrin genç takımı olan FC Nania'da oynarken, Gana'nın efsane futbolcusu Abedi Pele tarafından İtalyanlara tavsiye edildi ve Manfredonia'ya transfer oldu.

  • Modena ve Piacenza'yı reddedip Rimini'ye giden Ganalı futbolcu, etkili futbolunu burada da sürdürdü.

  • Takımın Juventus ve Bologna ile oynadığı maçlarda 'Maçın Adamı' seçilen genç futbolcu Rimini'de bacağı kırıldığı için toplam 8 maçta forma giyebildi.

  • Bu sezon AC Milan, Inter, Fiorentina ve Roma gibi kulüplerin Barusso için girdikleri mücadeleden galip çıkan Roma, Ganalı futbolcuyu kadrosuna kattı.

  • Galatasaray'a sezon sonuna kadar kiralandı. Sezon sonunda ise Barusso'nun satış önceliği Galatasaray'da olacak ve sarı-kırmızılı kulüp isterse Ganalı yıldızı sezon sonunda bonservisi ile birlikte transfer etme hakkına sahip olacak.

  • Desailly'den daha teknik ve Essien kadar güçlü olarak belirtiliyor.

  • Gana Milli Takımı'nda da 4 maçta 1 golü bulunuyor.

Kariyeri:


03-06 Manfredonia--61 maç 9 gol


06-07 Rimini--32 maç 10 gol


07-08 Roma--3 maç

Güçlü kuvvetli bir oyuncuya benziyor bu Ahmed.İzleyip göreceğiz.


2 yorum:

Minero dedi ki...

Açıkçası bu oyuncudan pek bir beklentim yok ama yinede oyununu görmeden yorum yapmak zor.Ama Linderoth'u bile yedek bırakan yerli malı Mehmet Topal'ın yerine oynayacak olması beni açıkçası üzüyor. Mehmet Demirkol ve Uğur Meleke'nin başlattığı "Ön Libero diye bir mevki var mı?" tartışması bir yana dursun daha önce aynı mevkii için çok daha iyi alternatifleri alamayan Galatasaray'ın bu transferi umarım başarısız olmaz... Ama dediğim gibi Mehmet Topal'dan çok da potansiyelli olduğunu düşünmüyorum...

marcio11 dedi ki...

4 şubatta yazmışsın minero üzerinden 4 ay geçti ve dediklerinde haklı çıktın, galatasaray gerçeği gördü ve mehmet topalı oynatarak milli takıma bir oyuncu daha kazandırdı.