31 Ağustos 2008 Pazar

Kadıköy..


Partizan maçı öncesinde Fenerbahçe'nin iç sahada Avrupa'da 13 maçtır yenilmediğini söylemişti spiker. O maçla 14 oldu. İç sahada daha farklı oynayan bir Fenerbahçe var yıllardır. Bunun bir gelenek haline dönüşmesi de güzel fakat aynı performansı dış sahada da göstermek gerekir. Zira bu 14 takımla oynanan deplasman maçlarında hatırladğım MTK ve Anderlecht galibiyetleri sadece. Dün de seyircisinden falan değil, tamamen kendi evinde oynamanın rahatlığıyla kazandı Fenerbahçe. Belediye'ye çıkan 2 kırmızı da ziyadesiyle doğru. Semih atmaya devam ediyor. Güiza pozisyonları harcamış olsa da Mustafa Denizli'ye katılıyorum özellikle iç saha maçlarında en büyük tehdittir rakip için. Herkes gol atmaya gitti dün Fenerbahçe'de; Kazım ve Semih başardı. Bu arada Kazım'ın gol sevinci güzeldi, diğer futbolcuların anlamsız bakışları da güzeldi, böyle sevinçlerin devamını tüm maçlarda tüm takımlardan bekliyoruz..

29 Ağustos 2008 Cuma

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde..


Sırf katılmakla zaten 15 milyon 650 bin euro'yu cebe indirdi sarı-lacivertliler..Galatasaray'ı da tebrik etmek lazım, 5.5 milyon euro onların hediyesi..Partizan'ı zorlansa da eledi Fenerbahçe..Maçı şu D-Smart zımbırtısı verdiğinden ve kahve yolu uzun geldiğinden izleyemedik. Bu adet de yeni çıktı! Önceleri eleme maçlarını Show ya da TRT falan verirdi. Futbol zevkimizin içine etmeye Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'nin maçları dışındaki D-Spor'dan vererek devam edeceklermiş duyduğuma göre, hayrını görsünler..Ve kuralar çekildi.. G Grubu'nda rakipler Arsenal-Porto-Dinamo Kiev..Geçen seneden daa zor bir grup olduğu kanaatindeyim. Çünkü geçen sene çeyrek finale çıkan takımlardan 3'ünün toplandığı tek grup bu.. Son maçın Aralık soğuğunda Kiev'de olması dezavantaj olmuş Fenerbahçe için. Ama buna da şükür, Atletico Madrid ya da Fiorentina gelebilirdi...Ayrıca Porto'da Quaresma'nın İnter'e gitmesi yine bir avantaj..Kazanılan her maç için 600 bin, beraberliklerde ise 300 bin euro kasaya inecek..


Beijing Manzaraları..

Tahmin ediyorum ki sondaki fıstığın kim olduğunu merak edenler olacak. Sabahın 5'inde 200m serbest finalinde kırdığı dünya rekorunu izlemek büyük keyifti. Federica Pellegrini.. Ona ayrı bir paragraf açarız bi ara..
































Pekin 2008..


Geçen hafta sonuçlanan Pekin 2008 olimpiyatlarının şampiyonu evsahibi Çin oldu. Sıralama eskiden beri altın sayısına göre yapılır ama duydum ki Amerikalılar tutturmuşlar en çok madalyayı biz aldık biz şampiyonuz diye. Yok arkadaşım eski köye yeni adet...İlk 11 aşağıda..


  1. Çin (51 altın- 21 gümüş- 28 bronz)

  2. ABD (36 altın- 38 gümüş- 36 bronz)

  3. Rusya (23 altın- 21 gümüş- 28 bronz)

  4. İngiltere (19 altın- 13 gümüş- 15 bronz)

  5. Almanya (16 altın- 10 gümüş- 15 bronz)

  6. Avustralya (14 altın- 15 gümüş- 17 bronz)

  7. Kore ( 13 altın- 10 gümüş- 8 bronz)

  8. Japonya (9 altın- 6 gümüş- 10 bronz)

  9. İtalya (8 altın- 10 gümüş- 10 bronz)

  10. Fransa (7 altın- 16 gümüş- 17 bronz)

  11. Ukrayna (7 altın- 5 gümüş- 15 bronz)

24 Ağustos 2008 Pazar

Hafta 1, gol 1..


Gaziantepspor karşısında hiçbir varlık gösteremeyen Fenerbahçe'ye bir de hakem hataları eklenince, o sıcaktan puan çıkarmak iyice zorlaştı. Deumi'nin Güiza'ya açık tekmesini görmeyen Yunus Yıldırım, yanlış kartlar ve avantaja bırakılmayan pozisyonlarla ilk 30 dakikada otoritesini yitirdi. Bu arada Lig TV kamerası ne kadar kötüydü öyle, olacak iş değil. Hem GS hem FB maçlarını katlettiler resmen..

Melek Hu - Cem Zeng..



Masa tenisinde olimpiyatlarda bizi temsil eden 2 sporcumuz..Biz millet olarak masa tenisine çok düşkünüzdür zaten küçük-büyük hepimiz biliriz..


Ramazan, Madalya, Elvan, Bayrak..


Olimpiyatların bitmesine 1 gün kaldı ve Türkiye 1 altın, 4 gümüş, 3 bronz kazanmış durumda. 46 kişiyle katıldığınız olimpiyatta sadece 8 madalya kazanmış olmayı düşünmek bir yana, kazandığımız madalyalardan sonra düştüğümüz gülünç durum beni daha çok korkuttu. Her akşam NTVSpor kanalında Ercan Taner, Mert Aydın ve Mehmet Aslan'ın birbirinden güzel ve faydalı yorumlarını izliyorum. Ramazan'ın altın madalya almasından sonra etrafında alakalı alakasız tüm kişilerin madalyaya dokunma ve poz verme sevdasından bahsederken ne kadar vahim durumda olduğumuzu özetlediler. Başka hiçbir ülkeden hiçbir sporcunun yanında madalyasına elleşen, öpen koklayan yoktu. Bir tek Ramazan için üzüldüm o karede. Hadi güreş fazla ilgi çeken bir spor değil, çok rezil olmadık diye düşünürken birkaç gün sonra bu sefer atletizmde düştüğümüz durum inanılır gibi değildi. Atletizmde bir gelenek vardır, madalya alacak atletlere yarışmanın bitiş çizgisinden birkaç metre sonra adına yarıştığı ülkenin bayrağı verilir ve sporcu büyük bir gururla o bayrağı sırtında taşıyarak şeref turu atar. Elvan 5000m finalini Dibaba'nın ardından 2. oldu. Elvan yarışı bitirdi, sağına soluna baktı, tribüne gitti bayrak işareti yaptı, koca stadyumda ona bir tane Türk bayrağı çıkmadı!.. Çünkü tek Türk bayrağını o sırada elinde bulunduran federasyon yetkilisi kilitli kapıdan piste inmeye uğraşıyordu. Atletizm pistine inmenin yasak olduğunu bilmemesi şöyle dursun, beyefendinin aklına bayrağı antrenörüne ya da herhangi bir basın mensubuna vermek aklına gelmemişti.. Elvan şeref turunu bayraksız atmak zorunda kaldı, en ezildiğimiz, en rezil olduğumuz durum ise kenara gelip bayrak bulamayan Elvan'a yetiştiği yer olan Etiyopya bayrağının uzatılması oldu... Olimpizm bize göre değil, lig başladı nihayet, biz birbirimizi yemeye devam edelim, afiyet olsun...

Usain Bolt..


21 Ağustos 1986 doğumlu. Pekin Olimpiyatları'nın Phelps'le birlikte yıldızı ancak atletizmle yüzmenin popülaritesi karşılaştırıldığında Bolt 2 altın ve Dünya rekoru ile Phelps'in 8'lisini geride bırakmışa benziyor. Bir çok kişiye göre o bu dünyadan değil, çünkü 100 m finalinin son 15-20 metresinde açık şekilde yavaşlamasına rağmen 9.69 ile dünya rekoru kırdı. Tabi Jamaika da Bolt ile birlikte ABD üstünlüğüne son vermiş oldu. Bu olimpiyatta ABD'yi fena dağıttılar. Üstelik ne Bolt, ne de Asafa Powell Amerika'da eğitim görmüş atletler değil. Bu durum Amerika'yı harekete geçirir mi, geçirirse 4 senede yeni bi atlet yetiştirirler mi bunu 2012 Londra'yı bekleyip göreceğiz..

Michael Phelps..


30 Haziran 1985 doğumlu. 5 yaşından beri havuzda, günde 3'ü havuzda olmak üzere 4 idmanı var. Kulacının uzunluğu, vücut boyuyla olması gereken orantıya göre 7 cm uzun. Kalbi normal bir insandan daha fazla kan pompalıyor ve böylece daha zor yoruluyor. 2004 Olimpiyatları'nda 6 altın-2 bronz almıştı fakat bu sefer kimseye acımadı. Pekin 2008'de 8 yarışmanın 8'ini de altınla bitirirken bu başarısını 7 Dünya, 1 Olimpiyat rekoruyla süsledi...

19 Ağustos 2008 Salı

Partizan..







Partizan 2-2 Fenerbahçe

10 Ağustos 2008 Pazar

Budapeşte..




MTK 0-5 Fenerbahçe
(- / Semih(4), Emre)

1 Ağustos 2008 Cuma

10 yıl önce 10 yıl sonra..


10 sene önce Fenerbahçe-MTK eşleşmesine tanık olmuştuk, ufaktım çok net hatırlamıyorum fakat deplasmanda alınan 0-0'lı beraberlikten sonra herkes ' Bu Fenerbahçe, MTK'yı eleyecektir' düşüncesi hakimdi. Fenerbahçe Stadı'ndaki 2.maç 2-0 MTK lehine sonuçlanınca tüm suç kaleci Rüştü'ye atılmış, 2 maçta gol atamayan Fenerbahçe forvetine kimse eleştiride bulunmamıştı. Önceki gün Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi Ön Eleme ilk ayağında Macar takımı ile 10 yıl sonra tekrar oynadı. Aradan geçen 10 yıl, Türk futbolunun nereden nereye geldiğinin açık seçik bir örneğiydi. Çünkü bu sefer rahatlıkla kazanılan maçın sonunda bile Semih-Güiza yetersiz şeklinde eleştiriler aldılar. Türk futbolu ve Fenerbahçe beraber çağ atladılar. Maça gelince 90 dakika rakibe doğru düzgün top göstermeden oynadı Aragones'in takımı. Aslında aklımdaki Selçuk tek başına orada dayanabilir mi düşüncesi değişmiş değil, yarın daha zorlu maçlarda bakalım neler yapacaklar. Bence daha kaliteli bir önlibero şart. Güiza'yı ilk defa izledim, Kezman'dan daha iyi olduğunu söylemekten başka bir yorumda bulunamam. Ama birşey diyelim '' Kazım -the awesome- Kazım:)'


Fenerbahçe 2-0 Mtk

(R.Carlos, Selçuk / -)



Edit: Bugün kuralar çekildi. Bakü-Partizan eşleşmesinden gelenle oynayacaklar. Herhalde Partizan olur ki rahatlıkla elemek gerek. Galatasaray-S.Bükreş ile eşleşmiş. 2 takımımız da Şamp. Ligi'nde demek istiyorum.