31 Mayıs 2008 Cumartesi

Time Out..

1.5 aylık stajımı yapacağım İzmir'e gitmek üzere saatler sonra yola çıkıyorum. Oradaki düzenimi kurmam birkaç gün sürebilir ama EURO-08 maçları hakkında mutlaka birşeyler yazacağım. Takip eden herkese duyurulur, saygılar, sevgiler..

Çarşı Vakası..


Önceki postta Çarşı'nın feshedilmesiyle ilgili Çarşı grubunun içinden bir arkadaşımla görüşeceğimiz söylemiştim. Kendisiyle konuştuğumda bana şaşkınlık içinde olduklarını, henüz bundan sonra ne yapılacağına karar verilmediğini söyledi. Ama kesin olan şu ki 13 kişiyle 1982 yılında kurulan Çarşı taraftar grubu, kısa bir süre önce hayatını kaybeden Optik Başkan dışında kalan 12 kurucusunun ortak kararıyla kapandı. Arkadaşım Çarşı'nın sadece isim olarak bittiğini ancak Çarşı ruhunun hiçbir zaman bitmeyeceğini belirtti. Aslında Çarşı grubu kurucuları bu kararı ilk yarıda 2-1 kaybedilen Sivas maçı sonrasında açıklayacaklarmış fakat bitmemiş projeler olduğundan ertelenmiş. Onun ağzından o an salonda yaşananlar ve Alen'in montunu bırakıp gitmeden önceki sözleri:


''Bize hırsız dediler, çıkarcı dediler, en son satılmış dediler biz o an bittik o lafı kaldıramadık o lafı yedikten sonra şaşkına döndük kendimizi nasıl savunacağımızı bilemedik. 82'den beri tırnaklarımızla kazıyarak biz bu duruma geldik Türkiye'de gitmediğimiz şehir kalmadı biz bunları hak etmedik. Bir de Çarşı ismi çok dejenere olmaya başladı, Çarşı ismiyle çok rant sağlayanlar oldu.13 kişi kurduk ama kapanma kararını 12 kişi aldık dedi Emin başkanımız yaşasaydı oda bizi desteklerdi dedi tribün size emanet hakkınızı helal edin.''


''Bundan sonra ne olacak, yine hepberaber önce Kazan, sonra maç mı?'' diye sordum. Cevabını duyunca çok da şaşırmadım açıkçası:


''Abi senin o Kazan'da gördüklerinin hiç birisinin Çarşı'yla alakası yok;
Çarşı Kazan'ın ortasında kendisini reklam etmez..''

28 Mayıs 2008 Çarşamba

Çarşı kendine karşı..


'' Coşkusu, tezahüratları ve takımına verdiği destekle dünya çapında ün yapan Beşiktaş'ın taraftar grubu 'Çarşı', kendini feshettiğini açıkladı. Beşiktaş Kültür Merkezi'nde Çarşı grubu için yapılan 'Asi Ruh' belgelisinin galasında konuşan, grubun lideri Alen Markaryan, Çarşı'nın kendini feshettiğini ve artık 'Çarşı' diye bir grup olmadığını açıkladı. Çarşı'nın Beşiktaş Kulübü'nün önüne geçtiği eleştirilerinden yakınan Markaryan, hiç bir şeyin Beşiktaş'ın üstünde olamayacağını ve kulübe zarar vermemek adına böyle bir karar aldıklarını açıkladı. ''


Önce bi gencin iletisinde gördüm, arkasından Jean-Alain Malavourt'un mesajında.. Gözlerime inanamadım, haber doğru söylüyor, dünyanın sayılı taraftar gruplarından biri olan Çarşı kepenkleri indirdi. Şimdi bu Çarşılılar neler yapacak, Alen haricinde yeni bi liderle tekrar toplanacaklar mı, isim mi değiştirecekler, yoksa maçları toplanıp Kazan'da mı izleyecekler hep beraber göreceğiz. Bu olayı bir de belgeseli izlemek üzere orda olan Çarşılı dostlarıma soracağım, bakalım nasıl bir yorum getirecekler?..

23 Mayıs 2008 Cuma

Şampiyonlar şampiyonu Man.Utd...


Şampiyonlar Ligi 2007-2008 sezonu Çarşamba akşamı oynanan Manchester United-Chelsea finaliyle son buldu. Maç bilindik finaller gibi takımların birbirini tartması şeklinde başladı. Ancak United'ın golünden sonra açılan Chelsea biraz da şansının yardımıyla golü bulup maçı eşitledi. Uzatmalarda da denge bozulmadı ve penaltı atışlarıyla maçı kazanan Man.Utd oldu. Drogba maçın son dakikalarında atılmasaydı belki son penaltıyı Terry kullanmak zorunda kalmayacaktı ve kazanan Chelsea olacaktı. Cristiano Ronaldo yine müthiş oynadı.
MANCHESTER UNITED 7-6 Chelsea (p)

20 Mayıs 2008 Salı

07-08 Şampiyonları..


2007-2008 sezonu hemen hemen her ülkede tamamlandı. Bakalım kimler üst sıralara yerleşmiş..


Almanya Bundesliga:


  1. Bayern Münih

  2. Werder Bremen

  3. Schalke 04

Avusturya T-Mobile Bundesliga:

  1. Rapid Wien

  2. Salzburg

  3. Austria Wien

Belçika Jupiler League:

  1. Standard Liege

  2. Anderlecht

  3. Club Brugge

Bulgaristan 1.Lig:

  1. CSKA Sofia

  2. Levski Sofia

  3. Lokomotiv Sofia

Çek Cumhuriyeti Gambrinus Liga:

  1. Slavia Prag

  2. Sparta Prag

  3. Banik Ostrava

Fransa Ligue 1:

  1. Lyon

  2. Bordeaux

  3. Marseille

Hırvatistan 1.Lig:

  1. Dinamo Zagreb

  2. Slaven Koprivnica

  3. Osijek

Hollanda Casino Eredivisie:

  1. PSV

  2. Ajax

  3. NAC Breda

İngiltere Premier League:

  1. Manchester United

  2. Chelsea

  3. Arsenal

İngiltere Coca-Cola Championship:

  1. West Bromvich

  2. Stoke City

İran 1.Lig:

  1. Perspolis

  2. Sepahan

  3. Saba

İskoçya Premier League:

  1. Celtic

  2. Glasgow Rangers

  3. Motherwell

İspanya La Liga:

  1. Real Madrid

  2. Villarreal

  3. Barcelona

İsviçre Süper Ligi:

  1. Basel

  2. Young Boys

  3. Zurich

İtalya Serie A:

  1. İnter

  2. Roma

  3. Juventus

Portekiz 1.Lig:

  1. Porto

  2. Sporting Lizbon

  3. Guimaraes

Romanya 1.Lig:

  1. Cluj

  2. Steaua Bucuresti

  3. Rapid Bucuresti

Turkcell Süper Lig:

  1. Galatasaray

  2. Fenerbahçe

  3. Beşiktaş

Yunanistan Super Lig:

  1. Olympiakos

  2. AEK Athens

  3. Panathinaikos


* Oyuncular değişiyor, sonuç aynı. Tam 7.kere üstüste şampiyon oldular..

Es-Es Süper Lig'de..


Süper Lig'e terfi maçlarında Diyarbakırspor'u eleyen Eskişehirspor'la, Sakaryaspor'u safdışı bırakan Boluspor İnönü Stadı'nda Pazar akşamı karşı karşıya geldiler. İnönü'ye hiç gitmemiştim, görebilmek amacıyla arkadaşlarımla maça gittik. Eskişehirspor biletleri bir gün önceden tükenmiş, Boluspor tribününde kendimize yer bulduk. Maç öncesi Taksim'de ve stadın çevresinde gezerken Eskişehirsporlular ve Bolusporlular yanyanaydılar hiçbir atışmaya rastlamadık, gerçekten güzel bir görüntüydü. Üstelik, Bolu tribününe Eskişehir atkısıyla girmeme rağmen bırakın sözlü sataşmayı, ters ters bakan bile olmadı. Maça gelirsek Boluspor aslında 10 kişi olmasına rağmen pozisyon üstünlüğüne sahipti, Süper Lig umutları hep direkten döndü. Tribünler son dakikalarda gerildi ama her kritik maçta görüyoruz bunları artık. E devlet baba Eskişehir'e bi Ronaldinho alır artık..




15 Mayıs 2008 Perşembe

Beyaz Geceler..


ShowTv rezaletiyle birlikte bozulan sinirlerimizi anca finalde oynanabilecek güzel futbol ve tribündeki rus güzeller yatıştırabilirdi. Ancak G.Rangers takımı sahaya adeta 10 kişi savunma yapıp, ilerde bi tek Darcheville'in rakip savunmayla didişmesi düşüncesiyle çıkmıştı. ( Jean-Claude Darcheville, Fransız futbolcu ve soyadı 'Darşevil' şeklinde telaffuz ediliyor, fakat spikerimiz 'Darçıvıl' diyerek kulağımızı şeyetti neyse.) Zenit takımı ise baştan sona istekli, golü düşünen ve kısa paslarla gole gitmeye çalışan bir görüntüdeydi. Ve tabiki futbol oynamaya çalışan takım maçı kazandı. Pogrebnyak'ın olmaması sebebiyle Fatih Tekke forvette görev aldı ve 2.golün asistini yaparak, kupada pay sahibi oldu. Rus kızlar mı, hepsi güzel..


ZENIT ST. PETERSBURG 2-0 G.Rangers

ShowTv'ye büyük açarım..

UEFA Kupası gibi Avrupa'nın 2.önemli organizasyonunun final müsabakasının yayın hakkını alıp da kutu kutu pense yüzünden maçı banttan veren ShowTv'nin bu inanılmaz saygısızlığı karşısında yapabilecek tek şey şikayetleri bildirmek sanırım. Spor servisinin bu hatasını yüzlerine vurmak isterseniz adresten mesaj atın.

http://www.showtvnet.com/yardim/izleyicitemsilcisi.asp

13 Mayıs 2008 Salı

Şampiyon Galatasaray!

Galatasaray 2007-2008 sezonunu 79 puanla ilk sırada tamamlayarak 17.şampiyonluğuna ulaştı. Bir Fenerbahçe taraftarı olarak Galatasaray'ı tebrik ederim. Hak edip etmeme konusunda çeşitli yorumlar var ama benim genel görüşüm kazananın haklı olduğu yönünde. Öyle ya da böyle sıkıntılara rağmen şampiyonluk ipini göğüslemeyi başardılar. Ligin gol kralı ise Fenerbahçeli Semih Şentürk oldu. Sezonun flaş takımı kuşku yok ki Sivasspor, son haftada 3lü averajda Beşiktaş'a geçildiler. Sezonun flaş oyuncusu olarak ise Servet Çetin ismi geçiyor ki şampiyon olan takımdan çıkması zorunludur bu flaş isimlerin. Gol kralı Fener'den, en iyi oyuncu Galatasaray defansından çıkıyorsa, şampiyon olmak için neyin daha iyi yapılması gerektiğini anlayabiliriz sanırım.

  1. Galatasaray--79

  2. Fenerbahçe--73

  3. Beşiktaş-----73

  4. Sivasspor----73

Gol krallığı:


  1. Semih Şentürk----17

  2. Filip Holosko------15

  3. Alex de Souza-----14

  4. Antonio de Nigris--14

  5. Mehmet Yıldız----14

10 Mayıs 2008 Cumartesi

SüperLig tahminleri #7..



  • Lider Galatasaray, Sivasspor deplasmanından 5-3le geri geldi. Arda Turan 3 golle yıldızlaştı. Galatasaray bu akşam GB Oftaşspor'la oynayacak ve şampiyonluk için 1 puan yetiyor.

  • Fenerbahçe ise sahasında Gençlerbirliği'ni 3-2 yenerek Şampiyonlar Ligi ön elemeleri oynamaya hak kazandı. Şampiyonluk şansları çok az, Trabzon deplasmanında oynayacaklar.

  • Sivasspor taraftarları, Galatasaray'a 3 atacaklarına inanıyorlardı ancak 5 tane yiyeceklerini kestiremediler. Sivasspor ise Gençlerbirliği'ni Ankara'da yenip UEFA'ya gitmek isteyecektir.

  • Beşiktaş Ankaragücü'nü 2-0'la geçti ve son haftada ligden düşen Manisaspor'la oynayacaklar ve Sivas'ın puan kaybetmesini bekleyecekler. Zira ikili averajlar eşit ve genel averajda ise Sivas 4 gol önde.

8 Mayıs 2008 Perşembe

Kayseri UEFA'ya..


Türkiye Kupası final maçı dün akşam Bursa'da oynandı. Maç zevksiz ama mücadele dolu geçti. Ancak çekilen gol sıkıntısı penaltılarla son buldu. Takımlar atışlarda 2.tura dönerken kaleciler attıkları penaltıları gole çevirdi.


KAYSERİSPOR 11-10 Gençlerbirliği (p)



-Bu arada akşamki Real Madrid-Barcelona maçı bizi futbola doyurdu. Ayrıca maç öncesinde Barcelonalı futbolcuların Real Madrid'li oyuncuları alkışlaması ve tebrik etmesi görülmeye değerdi ancak NTV'nin reklam merakı yüzünden göremedik.

6 Mayıs 2008 Salı

Lejyonerlerin haftası..


Lejyonerlerimiz bu haftasonu Avrupa'da liglerin artık son virajları dönülürken önemli gollere imza attılar.


  • Tuncay Şanlı, Middlesbrough'un sahasında Portsmouth'u 2-0 yendiği maçta takımının 2. golünü kaydetti. Tuncay geçen hafta da gol atmıştı.

  • Halil Altıntop, Schalke 04'ün sahasında Hannover'le 1-1 berabere kaldığı maçta takımının tek golünü attı.

  • Yıldıray Baştürk, takımı Stuttgart'ın evinde Frankfurt'u 4-1 yendiği maçta 2 gol kaydetti.

  • Nihat Kahveci, Villarreal'in sahasında Getafe'yi 2-0 mağlup ettiği maçta 2 gol attı.

3 Mayıs 2008 Cumartesi

Beko Basketbol Ligi Play-off eşleşmeleri..


TBL normal sezonunu Beşiktaş Cola Turka lider tamamladı ve Play-off eşleşmeleri belli oldu.



  • Beşiktaş Cola Turka - Bandırma Banvit

  • Efes Pilsen - Pınar Karşıyaka

  • Fenerbahçe Ülker - Antalya Büyükşehir Belediyesi

  • Türk Telekom - Galatasaray Cafe Crown

*Sponsor firması olmayan tek Play-off takımı..

Ders almazsan..



  • UEFA Kupası Yarı Final 2.maçları geçtiğimiz hafta içinde oynandı. En çarpıcı skor tabi ki Zenit St. Petersburg takımının Bayern Münih'i 4-0 yendiği maç oldu. Bayern için daha önce de Getafe'yi elerken zorlandıklarını ve şanslarının yardımıyla elediklerini söylemiştik. Ancak ders almamış olacaklar ki yine kendi evlerinde 1-1 berabere kalıp gelmişlerdi Rusya'ya; bir daha unutmayacakları bir yenilgi ile döndüler. Diğer maçta ise Glasgow Rangers, Fiorentina'yı penaltı atışları ile geçerek adını finale yazdırdı.

  • Zenit'te B.Münih filelerine 2 gol bırakan ve bu kupada 10 gole ulaşan Pogrebnyak, finalde sarı kart cezalısı olduğundan yok. Rangers'ta ise Cousin kırmızı kart gördüğü için forma giyemeyecek.

Final 14 Mayıs'ta City of Manchester Stadı'nda..

1 Mayıs 2008 Perşembe

SüperLig tahminleri #6..



  • Süper ligde heyecan devam ediyor. Galatasaray, şampiyonluk yarışındaki rakibi Fenerbahçe'yi devirmeyi başardı. Beşiktaş da tribün rakibi Bursa'yı Adana'da 3-0'la geçti. Sivasspor için sorun yok galibiyetlere devam, 2-1 yendiler Denizlispor'u.

  • Bu hafta da heyecanlı maçlar bizi bekliyor. Galatasaray, Sivas deplasmanında; tam bir düğüm maçı. Fenerbahçe içerde Gençlerbirliği ile oynuyor. Beşiktaş ise bir diğer tribün rakibi Ankaragücü deplasmanına gidiyor.


  1. Galatasaray 73

  2. Fenerbahçe 70

  3. Sivasspor 70

  4. Beşiktaş 67

Road to Moscow..



  • Şampiyonlar Ligi'nde yarı final 2.maçları salı ve çarşamba akşamları oynandı. Dünyanın neredeyse her ülkesinde kırmızının karşısında mavinin bir tonu çıkıyor. Biz kırmızı final bekliyorduk ama Chelsea finali ilk defa görmüş oldu.


MAN.UTD. 1-0 Barcelona

CHELSEA 3-2 Liverpool


  • Liverpool, Emre abimizin şipşak hesabıyla tam 842 dakika sonra Stamford Bridge'de Chelsea filelerini Fernando Torres'le havalandırdı. Hatta atmışken Babel de 2. golü attı ancak Drogba fırtınasını engelleyemediler. Ballack'la frikik sorununu da çözmüşler anlaşılan ikisi de 1'er tane kullandılar dün gece. Lampard ise 1 hafta önce annesini kaybetmişti dün attığı gol onun için anlamlı oldu. Mourinho'yla final göremeyen Chelsea'nin Grant'la ilk senesinde final oynayacak olması da ilginç bir dipnot olsa gerek.

  • Diğer maça gelirsek Man.Utd. finale kalırken topla sürekli oynayan taraf Barça oldu. 2 maçta da topa hakim olan Barcelona'nın, hem de Messi, Henry, Eto'o, Krkic gibi önemli silahları olmasına rağmen gol atamaması şaşırtıcıydı.

Final 21 Mayıs akşamı Moskova'nın Luzhniki Stadı'nda oynanacak.