31 Mart 2008 Pazartesi

SüperLig Tahminleri #2


Bu hafta çoğunluk Fenerbahçe'nin puan kaybedebileceğini ve Galatasaray'ın bol gollü galibiyetle liderliğe oturacağını düşünüyordu. Fakat Turkcell Süper Lig herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Fenerbahçe kalite ve takım olarak kat kat üstün olduğu Beşiktaş'ı 2-1 ile geçerken, Galatasaray seyircisiz maçta sahasında Gaziantepspor'la 0-0 berabere kaldı. Sivasspor ise iddiasını deplasmanda Kasımpaşa'yı Ivan Cvetkov'un 4 golüyle 4-0 yenerek sürdürdü. 28.hafta sonunda puan durumu şu şekilde:


1-) Fenerbahçe--63

2-) Galatasaray--61

3-) Sivasspor--61

4-) Beşiktaş--58


Önümüzdeki haftanın en önemli maçında Beşiktaş, Sivas deplasmanında olacak. KaraKartal eğer mağlup olursa şampiyonluk hayal, Sivasspor ise galip gelip bir rakibi elemek isteyecektir.Fenerbahçe, sahasında Kayserispor'u ağırlıyor. Kayserispor'un yeri belli, herhangi bir iddaası yok,Fenerbahçe eğer Chelsea maçında ağır hasar görmezse Kayseri'yi de geçer diye düşünüyorum. Galatasaray ise kupada 1-0 kaybettiği Gençlerbirliği ile deplasmanda karşılaşacak. Gençlerbirliği, sıkıntıdaki Denizli'ye yenildi, bu sene alıştığımız Gençlerbirliği değiller. Galatasaray haftalardır formsuz, o maçın sonucunu kestirmek zor gözüküyor.

30 Mart 2008 Pazar

Alex le sonsuza..


Başlığı Aslı ablamda görmüştüm onu itiraf edeyim önce:)..Fenerbahçe İnönü'de çok da yadırganmayan bir galibiyet daha aldı. Beşiktaş 2 puan gerisinde olduğu rakibine karşi daha baskılı ve istekli olmalıydı fakat 1-1'den sonraki 10 dakikalık futbolu dışında vasatı aşamadı. Fenerbahçe ise artık alıştığımız stilindeki oyununa devam etti. Sanki Beşiktaş 2-2 yapsa maçı yine alacaklarmış gibi bir havası vardı hem de 3 gün sonra tarihi bir maça çıkacak olmalarına rağmen. Fenerbahçe Zico'yla beraber büyük maçlardan alnının akıyla çıkmaya devam ediyor. Oyuncuları incelersek Fenerbahçe'de Colin Kazım, Deivid'i aratmadı ve Gökhan'la beraber Beşiktaş'ın sol kanadını limuzine çevirdi. Wederson'da düşüş var Roberto Carlos'un sakatlığının geçmesini beklemek zorundalar. Beşiktaş'ta ise Holosko-Nobre ikilisi beklenen performansı sergileyemediler. Bir de şu Baki'nin amacı nedir merak ediyorum.Tuncay'ı kaçırttı şimdi sıra Kazım'da. Maçın yıldızı yine her zamanki gibi büyük maçların küçük topçusu Alex oldu. Sonsuza kadar kalsa Fenerbahçe'den itiraz eden çıkar mı?

Fonda ActionMan Volkan..

24 Mart 2008 Pazartesi

EURO-2008 formaları..


Milli Takım'ın EURO-2008'de giyeceği formaların tanıtımı yapıldı bugün. Çeşitli yorumlar var turkuaz forma üzerine beğeneni de var beğenmeyeni de..Ancak kırmızı-beyaz forma genelde tam not almış. Bence ikisi de güzel olmuş, mesela ilk 2 maçı kazandıktan sonra son maça turkuaz formamızla çıkabiliriz:)..

SüperLig tahminleri..


Süper Lig'de 27.hafta da geride kaldı ve yavaş yavaş taraftarlar arasında serbest atışlar başladı. Sonunun kestirilemediği bir haftadayız çünkü gerçekten herkesin şansı eşit. Aslına bakarsanız fikstür olarak Galatasaray bir adım önde gözüküyor, Fenerbahçe cephesinden bakın bir de, takım büyük maçları bir başka oynuyor. Ya Sivas. Onların fikstürüne bakılırsa kendi kaderlerini kendileri çizecek. Beşiktaş, en düşük ihtimalli takım bana göre, çünkü ellerinde olan tek şey önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe maçı..Şu düğümü çözecek maçlara bir bakalım:


  • 28.hafta-> Beşiktaş-Fenerbahçe

  • 29.hafta-> Sivasspor-Beşiktaş

  • 30.hafta-> Kayserispor-Sivasspor

  • 32.hafta-> Galatasaray-Fenerbahçe

  • 33.hafta-> Sivasspor-Galatasaray

  • 34.hafta-> Trabzonspor-Fenerbahçe

Fenerbahçe'yi 3 tane önemli deplasman bekliyor, bence onların kaderini Şampiyonlar Ligi'nde ki maçları çizicek. Galatasaray demiştik en avantajlısı diye ama kötü futbol oynuyorlar ne olacağı belli olmaz. Beşiktaş da kötü oynuyor tek şansları kaldı, içerdeki Fener maçı. Sivasspor iç sahada çok iyi bir takım ve 2 devi konuk edecekler, iyi kullanırlarsa neden olmasın?


1. Fenerbahçe-60


2. Galatasaray-60


3. Sivasspor-58


4. Beşiktaş-58


5. Kayserispor-48


23 Mart 2008 Pazar

Flight #4..


All-Star Türkiye'nin hiç bir zaman bir NBA All-Star haftasonu olmayacağını hepimiz biliyoruz ancak bugün tahmin edemediğimiz bir hata payı vardı. Amerika'nın en iyi 3 smaç yapan oyuncularından biri, James White. Yaptığı final smaçlarından ilkinin ve ikincisinin örneğini daha önce görmüştüm.Ancak üçüncüsünü, hele hele dördüncüsünü hiç görmedim ve şaşkınlıkla izledim. Kendisine mikrofon uzatıldığında, önce herkese teşekkür etti, arkasından tamamladı: 'Herşey Fenerbahçe için.'

22 Mart 2008 Cumartesi

Bana birşey olmaz deme, OK mi?


Bir amacım da reklam yapmak, sonuçta ona ihtiyacımız var.


Fenerbahçe'nin karşısına Kasımpaşalıyım delikanlıyım desen de, bana birşey olmaz diye çıkmayacaksın.Çünkü ilk 11 oyuncusuyla golü bulamazsa bir çilingir çağırıyorlar kenardan, açıyor kilidi. Zaten kilit açıldıktan sonra bu takımın da seyrine doyum olmaz. İlk yarısını halısahada olduğumdan dolayı izleyemedim, fakat fazla birşey kaçırmamışım. Maçın ilk yarısının böyle olması çok şaşırtıcı değil çünkü Fenerbahçe bu sene ligde küçük takımlara karşı çoğunlukla böyle oynuyor ve biyerde golü buluyordu.Bu sefer golü atamadılar ve üstüste 2.defa Semih'i çağırdılar, bir ara pas, bir gol, bir uzun top derken Semih maçın yıldızı oluverdi. Kasımpaşa engeli de kolayca aşılmış oldu. Maçın en kötü haberi ise Deivid'in haftaya Beşiktaş derbisinde oynayamayacak olması. Nereden nereye değil mi?


Fenerbahçe 3-0 Kasımpaşa (Alex,Semih,Deivid)

20 Mart 2008 Perşembe

Diego Lugano..


Diego Alfredo Lugano Moreno..02.10.1980 tarihinde Uruguay'ın Canelones kentinde doğmuş..


  • 2005 yılında São Paulo ile Campeonato Paulista, Libertadores Kupası, ve FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonluğu yaşadı.

  • 'Tota' lakabıyla tanınıyor.

  • Evli olan Lugano’nun iki de çocuğu var.

  • Fenerbahçe ile dört yıllık sözleşme imzaladı.

  • Çok mücadeleci bir yapısı var,sert oyunu seviyor.

  • Kaptanlığını yaptığı Uruguay Milli Takımıyla 11 maça çıktı.

Kariyeri:


99-01 Nacional Montevideo--- 8 maç


01-03 Plaza Colonia---35 maç 4 gol


03-06 Sao Paulo---176 maç 11 gol


06-... Fenerbahçe



  • Lugano, oyun tarzını beğendiğim bir oyuncu, bence bir defans oyuncusu o kadar sert olmalı, ancak sakinleşmesi zor bir adam. Bu zaafı yüzünden sıkça kırmızı kart görüyor.Gözlerini faltaşı gibi açıp bakması çok komik oluyor bir de hakeme itirazları:).

Fenerbahçe Çeyrek Finalde..


Bu başlığı daha önce gördük, yeni olan ne ki diye gelebilir aklınıza..


Öyle demeyin bu çeyrek başka çeyrek..


Fenerbahçe Ülker basketbol takımı dün akşam Abdi İpekçi'de oynadığı Euroleague maçında Tau Ceramica takımını 75-59 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.Bu sonuçla Tau Ceramica takımı son maçında ilk mağlubiyetini almış oldu.


Maçın yıldızı son zamanlarda maçlara iyiden iyiye ağırlığını koyan Willie Solomon oldu.Solomon, dün akşam 28 sayı - 4 asist- 4 ribaunt ve 4 top çalma ile oynadı. Ona en yakın oyuncu 11 sayıyla James White'dı. Burdan da anlaşıldığı gibi skor tüm oyunculara dağılmış oldu Solomon dışında.


Euroleague de basketbolun şampiyonlar ligi olarak bilindiğine göre Fenerbahçe 2 en önemli organizasyonda çeyrek finale yükselmiş oldu.


Çeyrek finalde rakip belli..Montepaschi Siena..Siena Efes Pilsen'in grubundan lider olarak çıkmıştı ama Tanjevic'e sorsanız kim çıksın diye heralde Siena derdi.


Bu arada basketbolun uefa kupası olarak görülen ULEB Cup'ta çeyrek finale çıkan takımlarımız Galatasaray Cafe Crown ve Beşiktaş Cola Turka takımlarını da tebrik edelim.

17 Mart 2008 Pazartesi

Lige Dönüş..


Fenerbahçe,Sevilla zaferinden sonra ligde 2.maçına çıktı dün.Manisa maçını izleyemediğim için yazamamıştım o maç hakkında yorum yapmak istemiyorum ama skordan ve gollerden anlaşılan Fenerbahçe organize gelmeye devam ediyor.O maçta golleri Aurelio,Selçuk ve Kezman(2) atmıştı.



  • Konyaspor sahasının zemini de çok kötü,sırf bu yüzden insanın Ronaldinho veya Messi tarzındaki yıldızların Türkiye'ye gelmelerine gönlü razı olmuyor.Çünkü bu zeminde 10 dakikada sakatlanıp çıkmak zorunda kalırlar.

  • Kezman gollerine devam ediyor.Attığı 2 golle 10 gole ulaştı.Kendisini çok ağır eleştirirdim ancak tüm eksiklerini nerde duracağını bilerek kapatmaya başladı.

  • Fenerbahçe'nin tüm golleri ve tüm atakları çok organize gelişiyor.Bunda sol açık Uğur Boral kadar sağ bek Gökhan Gönül'ün de katkısı var.Önder olsa bu kadar iyi bindirmeler gelmez sağdan.Gökhan Gönül'ün Chelsea ilk maçında oynayamayacak olması büyük handikap bana göre.

  • Konya stadında sahanın yanında bir koşu pisti onun arkasında da bisiklet parkuru yer alıyor.Bisiklet yarışı yapılan 2 stattan diğeri ise Balıkesir'deymiş(A.Y.). Ancak sahanın tribüne bu kadar uzak olması taraftar için ve televizyondan izleyenler için güzel bir görüntü değil.

  • Semih 13 golle gol krallığında zirvede ama işin ilginç yanı sezonun yarısından çoğunda yedek başlayıp sonradan oyuna girmesi.Konya maçında da 1-0 geride olan takıma 10 dakikada 2-1 üstünlüğü getirdi ve çıktı. Tüm kabullenemeyenlere inat Fenerbahçe'de bir Türk santrfor başrolde bu sezon.

  • Alex için bu sezon artık her maç bi paragraf açma isteği duyuyorum ama sonra vazgeçiyorum.Futbolu güzelleştiren bir oyuncu,o gerçek bir yıldız ve çok ligden çok oyuncu izleyen biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki dünyanın en yetenekli oyuncularından biri.

  • İbrahim Toraman 3 kırmızılık hareket yaptı 1 kırmızı gördü,hakemi çok tebrik ederim.

  • Süper Lig'de maçlar sonunda genel değerlendirmeler yapacağım.Önümüzdeki hafta başlayalım buna.Siz de tahminlerinizi yapabilirsiniz.

  • Konyaspor 1-4 Fenerbahçe..Semih(2),Kezman(2)

16 Mart 2008 Pazar

Çeyrek Final eşleşmeleri..


Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final kuraları cuma günü çekildi.Eşleşmeleri yazalım hemen..




  • Schalke - Barcelona


  • Roma - Man.Utd.


  • Arsenal-Liverpool


  • Fenerbahçe-Chelsea


Ufak bir değerlendirme yaparsak Barcelona,bazı iç problemlerine rağmen Schalke'yi elerken zorlanmaz diye düşünüyorum.Roma'yla Man.Utd son zamanlarda pek bi karşılaşır oldular.Özellikle Manchester'daki 7-1'lik hezimetin rövanşı açısından zevkli maçlara sahne olabilir bu eşleşme.Arsenal ile Liverpool arasındaki maçları zaten Premier Lig'den takip ediyoruz.Liverpool'un Arsenal'e karşı zorlandığını biliyoruz ama turnuvanın adının farklı olması sebebiyle yine de 1 adım önde gözüküyorlar.Ve geldik Fenerbahçe-Chelsea eşleşmesine.Tüm medya ve tararftarlar olarak bir sinerji oluşturup Schalke'yi çekmek istedik ancak yine de diğerlerine göre biraz daha dağınık görüntü çizen Chelsea çıktı.Kadro kalitesi olarak zaten tartışılmaz bir rakip ancak takım olma anlamında zaafları var.Bana göre Sevilla'dan daha güçlü bir 'takım' değil Chelsea.Eğer Fenerbahçeliler Chelsea'nin parasından ve isminden çekinmezlerse eleme ihtimalleri var diye düşünüyorum.Ayrıca ilk maçın İstanbul'da olması bence Fenerbahçe için avantaj.



Kendime göre tahminler yaptım.Barcelona,Man.Utd,Liverpool ve Chelsea diye düşünüyorum yarı finali ama dediğimiz gibi burası devler ligi olduğuna göre her takımdan çekinmek gerekir sürpriz sonuçlar oluşabilir.

7 Mart 2008 Cuma

The Mask..



Antonio De Nigris Guajardo..Ankaraspor'un Meksikalı forveti,1 Nisan 1978 Monterrey doğumlu.




  • Küçük yaştan itibaren sporla ilgilenen de Nigris futbol kariyerine Rayados de Monterrey kulübünde başladı.


  • 20 Mart 2006 tarihinde Brezilya futbol takımlarından Santos'a transfer oldu. Burdaki ilk golünü Brezilya Kupası'nda Brasiliense takımına karşı attı.


  • 31 Ağustos 2006 tarihinde Gaziantepspor ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştır.


  • Fenerbahçe deplasmanında gol attıktan sonra maske takınca takım arkadaşları tarafından 'maske' olarak anılmaya başlandı.


  • Türkcell Süper Lig 2007-2008 sezonunun ilk yarısında 2.5 yıllık sözleşme ile Ankaraspor'a transfer olmuştur ve gol krallığında yarışmaktadır.


  • Ayrıca sezon başında Fenerbahçe'ye attığı goldeki ilginç gol sevinciyle de tüm dikkatleri üzerine çekmiştir.


  • Meksika Milli Takımı'nda da 14 maçta 4 golü bulunuyor.


De Nigris'in kariyeri:


00-02 Monterrey--83 maç 37 gol


2003 America--3 maç 0 gol


2003 Villarreal--15 maç 2 gol


2004 Polideportivo


2004 Once Caldas


2005 Puebla--13 maç 1 gol


2005 Pumas--15 maç 2 gol


2006 Santos--2 maç 1 gol


06-07 Gaziantepspor--30 maç 8 gol
2008-... Ankaraspor



-Görüldüğü üzere bay maske çorap değiştirir gibi takım değiştirmiş.Fazla da dikiş tutturamamış sanki.Şu anda da 24 maç sonunda ligde 11 golü var ve krallıkta iddialı.Resimdeki maske golden sonra sarı kart görmesine neden olmuştu.





5 Mart 2008 Çarşamba

Adiós Amigo..


Sevilla gibi Avrupa'da kendi sahasında en iyi hücum yapan takımlarından birine karşı savunma zaaflarını bildiğimiz Fenerbahçe'nin kaç gol yiyeceğinin hesaplarını yapmaya başlamıştık.Aslında 3 diyenler kazandılar ama unuttuğumuz birşey vardı.Fenerbahçe'nin hücum gücü ve Sevilla'nın savunma zaafları.


  • Volkan 10 dakikada -2'ye düşen maç puanını 3 penaltı kurtararak +1'e yükseltti.Bu arada ilk golde en az Volkan kadar ortasahada topu kaptırıp faul yapan Selçuk'un da hatası var.

  • Maçın yıldızı Uğur Boral'dı,Daniel Alves'e karşı mükemmel ataklar geliştirdi,ve bir hücum oyuncusu için böylesine zor dereceli bir maçta %80 pas isabeti çok olumluydu.

  • Fenerbahçe'de ilk 10 dakika dışında her futbolcu aslında çok iyi oynadı ama özel bir yeri olması gereken bir kişi daha var: Gökhan Gönül...Diego Capel çok hızlı,çok çevik,çabuk yön değiştiren ve seri çalımlar atabilen bir oyuncu.Karşısında Gökhan kadar başarılı oynayan bir oyuncu görmemiştim.Hem de 20.dakikada sarı kart görmesine rağmen.

  • 2 gol atan Deivid'e de bir parantez açalım.Geçen sezonun sonlarında taraftar tarafından yuhalanan Deivid,son maçta Trabzonspor filelerini havalandırıp şampiyonluğun gelmesini sağlamıştı.İşte o günden sonra Zico'nun kendisine olan aşırı güveniyle birlikte müthiş bir çıkış yaptı ve takımın vazgeçilmezlerinden oldu.Önce İnter'i avladı ardından CSKA'dan puan aldı,ve son olarak Sevilla'da umutları yeşerten oyuncu oldu.

  • Sevilla takımının bu profesyonellik olayını biraz abarttığını Dani Alves'in İstanbul'da her harekette yerlere yatmasından anlamıştık ancak Sevilla'da Diego Capel artık işin boyutunu her pozisyonda yerlerde kıvranmaya kadar yükseltti ve İsviçreli'yi çoğunlukla tuzağına düşürdü.

  • Hakem Bousakka Capel'in her pozisyonda kendisini yerlere atmasına göz yumdu ve bazı pozisyonlarda Sevilla'lı oyunculara kart göstermemesi sebebiyle vasat bir maç yönetti.

  • Fenerbahçe için pes etmeyen ve her an tehlikeli olabilecek bir takım diyebiliriz.

  • Zico'yu maç kadroları hakkında yaptığı tercihlerden dolayı zaten destekliyordum ama bu maçı da görünce ne kadar haklı olduğunu da görmüş olduk.

  • Fenerbahçe asla küçümsenmeyecek bir takımı elemenin haklı gururunu yaşıyor ve yaşatıyor.Goller Deivid'den..

  • Şampiyonlar Ligi'nde gecenin diğer sonuçları:

BARCELONA 1-0 Celtic

MAN.UTD. 1-0 Lyon

Milan 0-2 ARSENAL

2 Mart 2008 Pazar

Tarlagücü-Fenertarla..



  • Ankaragücü-Fenerbahçe maçı kalitesiz ve zevksiz bir mücadele oldu.

  • Sıradan 2 takımın maçı gibiydi.Fenerbahçe gibi bir takımın ne olursa olsun bu maçı alması gerekirdi.

  • Zico'yu eleştirenleri haklı bulmuyorum çünkü takımda arasıra rotasyon yapmak takıma fayda sağlar ve her oyuncu da içinde oynama umudu taşıyarak daha çok çalışır.Bugün hangi oyuncuya sorsanız Zico'yu forma verirken çok adaletli davrandığından bahsediyor.Ayrıca salı günü çok önemli bir maç varken 2 as oyuncusunu dinlendirmesi çok da anormal karşılanmamalı.Dolayısıyla burda tartışılması gereken Zico'nun tercihleri değil,Fenerbahçe'nin yedek kulübesinin bu kadar zayıf oluşudur.

  • Saha koşulları berbattı ancak bu bir bahane olmamalı,sadece daha güzel futbol izlememiz için sahalarımıza daha iyi bakmalıyız.Bu her takım için geçerli çünkü büyük takımların sahalarında da böyle görüntüler olabiliyor.

  • Maçın 6. ve 11. dakikalarında Fenerbahçe'nin verilmeyen 2 penaltısı oldu,en az biri verilmeliydi,İlkem maşallah yaka-paça çekiştirmiş Önder'i.Böyle hatalar olabiliyor.
  • He resmi şehitlerimiz için maçtan önce yapılan saygı duruşundan seçtim de aklıma geçenlerde okuduğum bir yazı geldi.Hani şu olaylı Galatasaray-Fenerbahçe kupa maçından önce başlarını öne eğen futbolcuların maçtan sonra çiftetelli oynamasını biraz garipsedim.Demek ki yalandan öyle başlar öne eğiliyor falan,halbuki biraz bekle sonra göbek atarsın sahanın ortasında,bari şu zamanda yapma..
  • Ankaragücü 0-0 Fenerbahçe

  • Bu akşam Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 1-0 yenmesiyle zirve yarışı iyice kızıştı. Beşiktaş 52 puanla 4 yıl sonra zirvede.Arkasından 51 puanlı Sivas,GS ve FB geliyor.